Zumba

Voor degenen die op zoek zijn naar een manier om makkelijk wat gewicht kwijt te raken is zumba een goede oplossing.

Wat is zumba?

Zumba is een dans-fitness workout met aerobics oefeningen. Er wordt gebruik gemaakt van latin dance (o.a. samba, rumba en flamenco) om tijdens de workout veel in beweging te blijven en dus ook meer calorieën te verbranden. Tijdens de workout worden alle spieren aan het werk gezet. Het is dus een complete training.

Zumba workout

Uit onderzoek blijkt dat je met een gemiddelde zumba workout van een uur wel 1000 calorieën kan verbranden. Er wordt gebruik gemaakt van makkelijke vorm van latin dance bewegingen, zodat iedereen kan meedoen en het makkelijk te volgen is.

Het mooie van zumba is dat het leuk is om te doen. Het voelt niet als een zware training en je houd het langer vol omdat je er plezier in hebt. Er worden door het hele land zumba groepslessen aangeboden en vaak kun je hier gratis gebruik van maken als je bent ingeschreven bij een sportschool (fitness.) Het is ook mogelijk om een dvd box te halen om thuis te trainen met zumba.

Ik adviseer iedereen om vooral gebruik te maken van de lessen, omdat het veel motiverender werkt als je met een groep bezig bent.

Zumba lessen

Hieronder staat een video waarin de basispasjes worden voorgedaan om een idee te krijgen van wat het inhoud. Als je tijd hebt kun je ook meedoen. Ik heb een tweede video toegevoegd waarin een groepsles wordt gegeven, zodat je kunt zien hoe leuk het is.

Video 1: Zumba basis bewegingen

Video 2: Zumba groepsles

Zumba kleding

Als je mee gaat doen met zumba lessen dan is het leuk om daar goed gekleed op te zijn. Zumba kleding kun je verkrijgen via diverse winkels en webshops. Ik zal hier binnenkort een lijstje van goede shops neerzetten.

Deel het nieuws:

Geef een reactie