Paleo dieet

Er wordt steeds meer gesproken over het Paleo dieet. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd wordt het steeds populairder. Om die reden hebben wij besloten daar maar eens een artikeltje over te gaan schrijven. In dit artikel moet duidelijk worden wat het Paleo dieet is en natuurlijk of het iets voor jou is.

Eigen ervaringen met het Paleo dieet zijn meer dan welkom. Als jij hier al ervaring mee hebt deel dat dan door te reageren op dit artikel onderaan. Wij waarderen je input!

Wat is het Paleo dieet?

Het Paleo dieet is het letten op je voeding en bewust te kiezen voor natuurlijke producten. Met het paleo dieet ontwikkel je een gezond voedingspatroon, waarmee je op den duur zult afvallen.

Hedendaags is er ontzettend veel bewerkt en ongezond eten verkrijgbaar. Talloze supermarkten en fastfood shops zorgen voor gemak. Het is makkelijk om even snel boodschappen te gaan doen bij de Lidl of bij de AH bijvoorbeeld, maar weinig mensen staan er bij stil dat het overgrote deel van de producten in de supermarkt bewerkt en ongezond is.

paleo dieet

De gedachte van het Paleo dieet is om hier afstand van te nemen en bewust te kiezen voor natuurlijke gezonde producten.

Wat zijn de voordelen?

Het eerste en overduidelijke voordeel is dat je hiermee op den duur gaat afvallen. Daarnaast ontwikkel je een gezond voedingspatroon, waarmee jou hele gezondheid zal verbeteren. Je krijgt immers minder ‘troep’ binnen. Door een gezond voedingspatroon zul je ook minder vatbaar zijn voor bepaalde ziekten.

Wat zijn de nadelen?

Het grote nadeel is dat je een nieuw voedingspatroon moet aannemen. Je zult afstand moeten nemen van veel producten. Wellicht ook van producten die jij erg lekker vind.

Er zijn overigens wel voldoende recepten beschikbaar voor degenen die een Paleo dieet willen volgen. Er zijn zelfs Paleo dieet recepten verkrijgbaar.

Is het iets dat iedereen kan doen?

Zeker weten! Het Paleo dieet is best simpel en duidelijk. Je kunt zelf al beginnen door te kiezen voor biologische producten. Begin bijvoorbeeld met groenten en fruit. Niet biologisch groenten en fruit wordt bespoten om de levensduur en het uiterlijk goed te houden. Als je voor biologisch kiest, dan krijg je de groenten en het fruit zoals die er natuurlijk uit horen te zien.

Bouw dat vervolgens uit door bij steeds meer producten te kiezen voor de biologische variant, als dat beschikbaar is.

Deel het nieuws:

Geef een reactie