Mentale dieet plan

Wil je afvallen? Dat kan, maar dat zal dan ook inzet en discipline van je vereisen. Belangrijk is dat je voldoende beweegt en gezond eet, de belangrijkste factor zit echter tussen je oren. Ten eerste zul je een realistisch doel voor ogen moeten hebben. Het is niet gezond om meteen 10 kilo te willen afvallen in een week. Een realistischer doel is bijvoorbeeld 1,5 kilo per week. Stel je eens voor dat je een doel stelt dat totaal niet haalbaar is. Dit zal dan toch resulteren in een slecht beeld over jezelf? Dit terwijl je juist wilt afvallen om je goed te voelen en gelukkig te zijn.

Het is belangrijk dat je tijdens het afvallen positief blijft. Blijf altijd denken aan het einddoel en dat je er uiteindelijk gelukkiger van wordt. Afvallen begint bij jezelf, het is een proces dat veel energie en vooral motivatie van je vraagt. Er zullen pieken zijn maar ook dalen. Aan jou de taak om, door positief te denken, mentaal weerbaar te zijn en in jezelf te blijven geloven.

Als je wilt afvallen zal uiteindelijk ook je levenswijze moeten veranderen, je zult bewuster en gezonder gaan moeten leven. Doe je dit niet dan zal je in oude routines terugvallen en kom je gauw weer aan. Dit noemt men het jojo effect. Om blijvend af te vallen is het dus van essentieel belang dat het tussen de oren goed zit en dat bepaalde gewoonten afleert. Door een mentaal dieet te volgen zul je minder snel terugvallen in oude routines, omdat hier dan rekening mee wordt gehouden. Men zoekt tegenwoordig naar manieren om af te vallen door enkel bepaalde dingen niet te eten, zonder stil te staan bij het feit dat dit niet lang vol te houden is. Er moet mentaal iets veranderen om blijvend af te vallen.

Deel het nieuws:

Geef een reactie