Kettlebell workout

Een kettlebell workout? Ja, dat kan inderdaad! Met 1 product, de kettlebell, kun je ontzettend veel oefeningen doen en kun je vrijwel je hele lichaam trainen. Aangezien ik steeds meer mensen hoor praten over deze workout, heb ik besloten daar maar eens iets over te gaan schrijven. Na dit artikel moet duidelijk worden wat je aan een kettlebell workout hebt en wat het precies inhoud.

Bekijk ook deze super kettlebell workout cursus: www.kettlebelldvd.nl

Kettlebell workout training

Een Kettlebell training

Zoals eerder aangegeven kun je met een kettlebell heel veel verschillende oefeningen doen. Je dient deze oefeningen echter wel op de juiste manier uit te voeren, anders kun je geblesseerd raken. Dat zou natuurlijk zonde en vooral onnodig zijn.

Kettlebell trainingen kun je zowel op de sportschool doen als thuis. Het enige dat je nodig hebt is de kettlebell. Het is wel raadzaam om eerst wat oefeningen onder de knie te krijgen, voordat je echt gaat beginnen met trainen. Er zijn voldoende websites, video’s en boeken over het trainen met een kettlebell, dus maak daar vooral gebruik van!

Kettlebell oefeningen

Om de mogelijkheden van een kettlebell duidelijk te maken zal ik een aantal oefeningen kort beschrijven.

Kettlebell oefeningen

Op bovenstaande afbeelding zie je diverse oefeningen die je kunt doen met een kettlebell. Dit is maar een selectie van de mogelijkheden. Wat vooral opvalt aan deze oefeningen is dat je er meerdere spiergroepen tegelijkertijd mee traint. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de eerste oefening (rechtsboven in het plaatje), dan zie je dat zowel de schouders, de benen als de rug worden gebruikt. De schouders worden gebruikt om de kettlebell recht te houden, de benen worden gebruikt voor het houden van de balans en de rug wordt gebruikt bij het op en neer buigen. Dat maakt het trainen met een kettlebell wel erg effectief en ook best zwaar. Als je kettlebell oefeningen gaat doen, dan kun je echter wel zelf bepalen met hoeveel gewicht je wilt gaan werken. Er zijn namelijk kettlebells beschikbaar ik vele gewichtsklassen.

Er zijn nog vele andere oefeningen die je met een kettlebell zou kunnen doen. Er zijn bijvoorbeeld ook kettlebell oefeningen voor de buik, die je makkelijk thuis kunt doen. Daar zal ik later wat meer over vertellen.

Mijn advies is om vooral niet te zwaar te beginnen. Probeer altijd eerst de oefening onder te knie te krijgen, voordat je het gewicht gaat verhogen. Zo voorkom je blessures!

Kettlebell Swing, Wat is dat?

Wellicht heb je de term ‘kettlebell swing’ een keer gehoord. Het is een van de bekendere en veel gebruikte oefeningen die je met een kettlebell kunt doen. De kettlebell swing is de oefening die ik hierboven al heb beschreven (linksboven op het plaatje). Als je gaat beginnen met een kettlebell training op een sportschool, dan zal dit een van de eerste oefeningen zijn die je zult gaan doen.

Kettlebell oefeningen voor beginners

Hieronder heb ik een video toegevoegd die ik ben tegen gekomen. Het is een video van een hele kettlebelle workout waarin verschillende oefeningen voorkomen. Je kunt deze workout ook thuis doen als je dat wilt! Zelfs als beginner kun je deze oefeningen doen. Zorg er wel voor dat je met een laag gewicht begint.

Kettlebell ervaringen

Ik heb zelf ontzettend goede ervaringen gehad met het trainen met een kettlebell. Ik doe het niet altijd, omdat ik van variatie hou. Het trainen met een kettlebell is wel erg effectief en ook voor mensen die willen afvallen, is dit een super goede methode. Steeds meer mensen doen mee aan kettlebell workouts, dus de ervaringen moeten wel goed zijn!

Waar kun je een kettlebell kopen?

Je kunt in alle sportwinkels wel een kettlebell kopen. Het kan wel zo zijn dat niet alle winkels alle gewichten hebben. Ook online kun je het een en ander vinden. Ik zal hier later op terugkomen en wat linkjes toevoegen.

Deel het nieuws:

Geef een reactie