Kettlebell, Welk gewicht heb ik nodig?

Kettlebells zijn in verschillende gewichten beschikbaar. Je moet als eerst voor jezelf bepalen in wat voor vorm jij op dit moment bent. Heb je nog nooit gesport? Heb je een tijdje niet gesport? Sport je af en toe? Sport je vaak? Heb je eerder met gewichten getraind?

Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je doel is. Wil je trainen om af te vallen? Wil je trainen om spiermassa te kweken? Wil je fit worden? Wil je aan je conditie werken?

Dat zijn allemaal belangrijke vragen die je voor jezelf moet beantwoorden. Als je dat weet, dan kun je veel makkelijker bepalen wat voor gewicht je nodig hebt.

Over het algemeen zou ik adviseren om te kiezen voor een gewicht waarmee je de oefeningen makkelijk kunt uitvoeren. Leer eerst de oefeningen onder de knie te krijgen, voordat je echt zwaar gaat trainen. Op die manier train je gezond en raak je niet snel geblesseerd.

De meest gebruikte gewichten zijn:

Bekijk bovenstaande artikelen over de verschillende gewichten kettlebells en bepaal het juiste kettlebell gewicht. Je kan altijd advies vragen in een sportschool of een sportwinkel om daarmee samen een kettlebell van het juiste gewicht te bepalen.

Deel het nieuws:

Geef een reactie