Kettlebell 8 KG

Trainen met een kettlebell van 8 kg? Dat kan, maar is dat wel zwaar genoeg voor jou? Een kettlebell moet je niet hetzelfde zien als normale gewichten. Bij het trainen met een kettlebell gebruik je vaak meerdere spiergroepen, waardoor je een zwaarder gewicht kunt tillen. Het is niet echt effectief als je gaat trainen met een te lichte kettlebell. Als de kettlebell oefeningen je te makkelijk af gaan, dan kun je dus beter een zwaardere kettlebell kopen.

Kettlebell 8 kg

Een kettlebell van 8 kg wordt vaak gebruikt door vrouwen die net beginnen met trainen. Als je net begint met trainen en niet echt fit bent, dan is het verstandig te kiezen voor een wat lichter gewicht. Daarmee voorkom je onnodige blessures. Mannen die net beginnen met trainen kunnen ook wel gebruik maken van een kettlebell 8 kg, maar meestal is dat toch net even te licht. Voor mannen adviseer ik dan te beginnen met een kettlebell van 12 kg.

Als je vaker gaat trainen met een kettlebell dan zul je waarschijnlijk behoefte krijgen aan een wat zwaardere kettlebell. Tegen die tijd heb je de verschillende technieken onder de knie en kun je zonder problemen overschakelen op een zwaardere kettlebell. Als je de oefeningen nog niet onder de knie hebt, dan zou raad ik je aan niet voor een zwaardere kettlebell te kiezen. Geef het tijd en werk aan je techniek. Daar kom je veel verder mee!

In de video die je hieronder kunt bekijken wordt het verschil tussen de kettlebell gewichten verder uitgelegd.

Kettlebell 8 KG kopen

Als je besluit een kettlebell van 8 kg te kopen, dan kun je bij verschillende webshops terecht. Er is een groot aanbod aan kettlebells van diverse merken. Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van de beste merken en aanbieders van kettlebells in Nederland.

Bezoek onze kettlebell hoofdpagina voor veel meer informatie over kettlebells en het trainen met een kettlebell.

Deel het nieuws:

Geef een reactie