Hulp bij het stoppen met roken

Dat roken een van de meest verslavende dingen ter wereld is, weten we inmiddels allemaal. Het is een lastige klus om er vanaf te komen. Gelukkig komen er steeds meer dingen op de markt waarmee zelfs de hele verslaafde rokers hun sigaret voortaan kunnen laten liggen. Denk aan de elektrische sigaret, de nicotinekauwgom of natuurlijk de bekende nicotinepleisters. Allen zijn gemakkelijk te kopen of te bestellen en voor je het weet kun je beginnen met het stoppen.

Redenen om te stoppen

Maar waarom stoppen met roken? Er zijn genoeg redenen om voor eens en altijd die sigaret uit te drukken. Allereerst zal je rekening voortaan niet meer leeglopen omdat je bijna iedere dag naar de supermarkt moet om weer een pakje sigaretten te halen. Je zult misschien wel duizenden euro’s per jaar besparen. Hoewel veel mensen denken dat ze echt niet zonder kunnen, kan dat natuurlijk wel. We kunnen prima leven zonder een sigaret, want het is niet iets dat ons lichaam nodig heeft. Waarom stoppen met roken heeft nog meer redenen. Het duurt niet lang voor je je fitter begint te voelen. Je begint beter te ruiken en te proeven en kunt daardoor meer genieten van eten, en ook is het goed voor je gebit om niet meer te roken.

Hulp bij stoppen met roken is er natuurlijk altijd. Je hoeft het echt niet alleen te doen en er hulp bij het stoppen met rokenzijn inmiddels genoeg hulpmiddelen om te proberen. Bij hulp bij stoppen met roken hoef je overigens niet meteen aan de huisarts te denken. Het kan ook een hulpmiddel zijn of een vriend(in) die je stimuleert en ervoor zorgt dat je geen sigaret meer zult aanraken. Vraag je je nu nog steeds af: waarom stoppen met roken? Genoeg redenen dus.

Elektrische sigaret

Je kunt ervoor kiezen om eerst zelf te stoppen zonder enige hulpmiddelen, maar jammer genoeg zijn deze pogingen niet vaak succesvol. Een goed alternatief is de elektrische sigaret. Hiermee heb je toch nog altijd een sigaret in je hand, maar is er geen sprake van allerlei slechte stoffen. De meest slechte stof, namelijk teer, zit niet verwerkt in de elektrische sigaret. De elektrische sigaret is verkrijgbaar in vele soorten en maten. De een bevat wel nicotine, de ander een klein beetje of juist helemaal niets. Dit is een goede manier om de nicotine af te bouwen en geen last te krijgen van allerlei afkickverschijnselen.

Nicotine kauwgom

Een andere optie als hulp bij stoppen met roken is de nicotinekauwgom. Gemakkelijk mee te nemen, kun je vrijwel altijd eten en je kan lang met een pakje kauwgom doen. Dankzij de kauwgom krijg je wederom de meest schadelijke stof van een sigaret niet binnen. Ook kan je met de kauwgom afbouwen zodat je, net als bij de elektrische sigaret, geen afkickverschijnselen krijgt.

Huisarts

Ten slotte kun je voor meer hulp bij stoppen met roken nog altijd aankloppen bij de huisarts. Deze kan namelijk bepaalde medicijnen voorschrijven om het stoppen gemakkelijker te maken. Gelukkig zijn er steeds minder mensen die zich afvragen: waarom stoppen met roken? Het is schadelijk, duur en eigenlijk zinloos, want zeg nou zelf: we hebben toch eigenlijk niets aan een sigaret?

Acupunctuur

Met acupunctuur stoppen met roken! Heb je daar wel eens aan gedacht? Er zijn vele mensen die het proberen en bij sommigen kan het goed helpen in het proces om blijvend te stoppen met roken.

Lees nu ook over ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met roken en bekijk alle tips voor het stoppen met roken.

Deel het nieuws:

Geef een reactie