Hardlopen voor beginners

Hardlopen voor beginners is vaak een lastige klus door gebrek aan ervaring met sporten en motivatie. Om calorieën te verbranden met hardlopen moet je dit rustig aan opbouwen. Je kunt veel afvallen door veel te bewegen. Bewegen hoeft niet direct te betekenen dat je in één keer intensief moet gaan sporten. Dat is ook niet realistisch. Je kan niet ineens heel veel gaan sporten terwijl je voorheen nooit hebt gesport. Je lichaam kan dit niet aan. Het enige dat het zal opleveren is een hoop spierpijn.

Wat kun je dan wel doen om genoeg te bewegen op een geleidelijke manier? Het antwoord is simpel. Ga bijvoorbeeld naar werk op de fiets, loop naar de supermarkt in plaats van dat je de auto gebruikt of hou je meer bezig met het huishouden. Doe daarnaast om de dag buikspieroefeningen. Het resultaat zal zijn dat je een plattere buik krijgt door beweging in je dagelijkse bezigheden te integreren.

Hardlopen tips

Als je een stapje verder wilt en kunt gaan dan zou ik zeker beginnen met hardlopen. Bij het hardlopen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

  • Begin altijd met een warming-up, voordat je begint met hardlopen. Doe ook wat rek- en strekoefeningen. Hiermee voorkom je blessures.
  • Begin niet direct met een lange afstand, maar bouw dit rustig aan op. Ga de eerste keer bijvoorbeeld even 1 kilometer hardlopen.
  • Begin met een rustig tempo dat jij makkelijk aan kunt. Ga niet direct te hard lopen en bepaal eerst rustig voor jezelf wat een goed tempo voor jou is.
  • Besteed altijd even 5 minuutjes om wat rek- en strekoefeningen te doen na het hardlopen. Dat is goed voor de spieren!

Een lekkere gezonde smoothie na het hardlopen

Smoothie recepten worden vaak gebruikt om lekkere en gezonde drankjes te bereiden. Voor degenen die echt het gezonde belangrijk vinden zijn er ook groene smoothies. Wil je gezond leven, maar heb je hier geen tijd voor? Wellicht is een groene smoothie de oplossing om een begin te maken.

De groene smoothies kun je in een handomdraai maken en zijn heel gezond. Je krijgt namelijk veel vitaminen en mineralen binnen. Het is ideaal te na het hardlopen, omdat het je juist zoveel vitaminen en mineralen oplevert. Je hebt direct weer energie!

Daarnaast is de groene smoothie goed voor je immuunsysteem en stoelgang. Mensen zijn geneigd weinig groenten op te scheppen bij het eten. Bij een smoothie krijg je veel meer groenten binnen zonder daarbij stil te staan.

Hoe je zo een groene smoothie maakt? Dat is simpel, je neemt tussen de 100 en 200 gram bladgroenten en stopt dit in een blender. Vervolgens voeg je er water bij en tot slot ongeveer 3 stukken fruit. Door fruit toe te voegen aan het geheel, wordt de smoothie lekker zoet.

Er zijn verschillende soorten groene smoothies te maken. Er zijn zelfs receptenboeken voor groene smoothies verkrijgbaar.

Deel het nieuws:

Geef een reactie