Fruitbomen kopen

fruitbomen kopenKunt u ook zo genieten van de bloesem van een fruitboom in het voorjaar? Houdt u daarnaast ook nog eens van vers fruit? Dan hebben wij een idee voor u, een fruitboom kopen!

U kunt vele soorten fruitbomen kopen. Er zijn in de kwekerij voor elk soort tuin bomen gekweekt. Zo gewild is de fruitboom in de tuin. Dus ook als u een kleine tuin heeft zijn er geschikte fruitbomen te koop.

Voor de kleine tuin zijn de patio fruitbomen, laagstam- of halfstam fruitbomen, minitree fruitbomen en de zuil fruitbomen of ook wel ballerina fruitbomen heel geschikt. Voor de hele grote tuin is de hoogstamfruitboom het meest geschikt. Voor de gemiddelde tuin is de leifruitboom of een laag- of halfstam fruitboom zeer geschikt.

Voordelen en eigenschappen van fruitbomen

Elke soort fruitboom heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen. De patio fruitboom is en blijft klein, vooral als deze in een pot wordt geplant. Deze fruitboom soort is geënt op een traag groeiende stam, waardoor deze dus klein blijft. In de tuin zal deze uiteindelijk het formaat van een halfstam fruitboom halen, echter in een pot zal hij groeien naar de grootte van de pot. Hoe groter de pot des te groter de boom zal worden, maar dus ook hoe kleiner de pot des te kleiner de boom zal blijven. Deze omschrijving is ook van toepassing op de minitree. Deze is wat groei betreft grotendeels hetzelfde, alleen de verkrijgbare fruitsoorten verschillen. Als u een patio, een terras of een balkon heeft dat u wilt verrijken met een fruitboom, zoek dan een patio fruitboom of minitree.

Laagstam fruitbomen kopen doe je als je een fruitboom wilt die makkelijk te oogsten is. Dit is de fruitboom die het laagst aan de grond blijft. Wilt u een fruitboom die toch net iets groter wordt, dan koopt u de halfstam fruitboom. Deze komt tot ongeveer een meter van de grond. Dit maakt deze bomen dan ook geschikt voor een kleine- tot middelgrote tuin.

Wilt u een fruitboom kopen die vooral verticaal groeit en niet te veel ruimte in de horizontale richting in neemt?, dan gaat u voor de zuil fruitboom. Deze boom wordt door zijn groeivorm ook wel ballerina fruitboom genoemd. Deze boom wordt lang en slank, doordat deze uiterst traag groeit en weinig vertakt. De boom is echter zo gekweekt dat deze toch veel fruit produceert. De oppervlakte die deze boom bestrijkt is zo’n 30 centimeter bij 30 centimeter.

Wilt u juist een boom die uw schutting verhult of die kale muur waar u steeds tegenaan zit te kijken? Neem dan een lei fruitboom. Deze is zeer geschikt om tegen een muur of schutting te plaatsen. Dit zorgt er juist voor dat het fruit extra snel rijpt.

Maar gaat u voor de mooie grote boom midden op het grasveld?, dan is de originele hoogstam fruitboom toch het aller beste. Deze wordt hoog en kan een kroon diameter van 6 tot 12 meter hebben afhankelijk van de fruitsoort.

Allemaal hebben ze de voordelen van de fruitboom! Bloesem in het voorjaar, blad in de zomer, fruit in het najaar en in de winter geven ze een mooi silhouet. Altijd allerlei fruitbomen te koop naar uw smaak!

Deel het nieuws:

Geef een reactie