Tuin inrichten

tuininrichting ontwerpZit je graag in de tuin of werk je graag in de tuin? Dat zijn twee heel verschillende dingen, maar hebben natuurlijk wel met elkaar te maken. Wanneer de eerste zonnestralen doorbreken wil je lekker in je tuin zitten of er juist in bezig zijn. Om lekker te genieten van een mooie tuin moet er dus eerst in gewerkt worden om deze mooi te krijgen. Veel mensen houden van tuinieren, maar even zoveel hebben er een hekel aan en willen toch een mooie tuin.

Het is belangrijk, bij tuininrichting, rekening te houden of iemand van tuinieren houdt. Houdt je niet van het werken in de tuin dan is het belangrijk om deze zo onderhoudsarm mogelijk aan te laten leggen.

Onderhoudsarme tuininrichting

Bij een onderhoudsvriendelijke tuininrichting is de bestrating het belangrijkste. Met wat gemakkelijke planten breng je ook nog groen in je tuin. Een bestrating van basalt of graniet is vrij hard en zorgt er voor dat je geen last hebt van algengroei. Wat mieren en onkruid tegengaat is een goed ingevoegde bestrating met een kwalitatief goede voegmortel. Een fijne tuin is net zo belangrijk als een woning. De tuin inrichten is dus erg belangrijk, ook voor de toekomst. Je wilt namelijk heel wat jaren van de tuin kunnen genieten lijkt mij.

De moderne tuin

Heb je gekozen voor een moderne tuin? Dan houdt je waarschijnlijk van een strakke inrichting met rechte lijnen. Met een sterk ontwerp van je tuin kun je jaren voort. De tuin inrichten is een van de leukste dingen om te doen. Je poot een vrijwel kaal plantje en deze groeit uit tot een reus.

In overleg met de tuinarchitect kun je natuurlijk je eigen inbreng bepalen. Vindt jij een plant heel mooi, maar past deze niet echt bij een strak ontwerp? Dan kan er altijd gekeken worden of de plant toch niet een plekje kan krijgen.

Vierkanten in je tuin geven rust en stabiliteit. Bij een strakke tuininrichting wordt vaak gewerkt met vierkanten. Je moet echter oppassen dat alles niet té vierkant wordt. Er mag best wat gespeeld worden met wat weelderige planten. Grasplanten zijn bij uitstek heel geschikt om te gebruiken in een strakke tuin.

Rekening houden met een aantal zaken

Wanneer het tuin inrichten daadwerkelijk gaat beginnen moet wel even rekening worden gehouden met de wensen van de bewoners. Wanneer er kinderen aanwezig zijn is het heerlijk om een kindvriendelijke tuininrichting voor hen te waarborgen. Kinderen nemen een grote rol in wat tuininrichting betreft.

De tuin inrichten voor een gezin met kinderen geeft een hele andere tuininrichting dan voor een ouder echtpaar. Een gezin met kinderen willen speelruimte in de tuin. Een Schommel, zandbak en eventueel een klimrek is prettig wanneer de kinderen veel in de tuin willen spelen.

Een ouder echtpaar heeft weer hele andere wensen. De meesten willen toch wel een onderhoudsarme tuin. Wanneer je ouder wordt gaan de tuinklussen niet echt meer gemakkelijk. Ouderen willen vaak genieten van het zonnetje en de aanplant in de tuin. Zij willen borders vol met bloemen en planten.

Voor iedereen is een mooie tuin aan te leggen om lekker van te kunnen genieten!

Bekijk ook onze pagina’s over bomen kopen voor in je eigen tuin en de algemene pagina met alle soorten bomen voor in de tuin.