Sporten

Afvallen door te sportenMensen die willen afvallen sporten het vet er het beste af. Want sporten en afvallen gaat altijd samen. Alleen een dieet is namelijk niet voldoende om af te vallen. Het is ook veel gezonder om sporten en afvallen te combineren. Sporten is namelijk een uitstekende manier om het overtollige vet kwijt te raken.

Lees de meest recente artikelen:

Sporten en afvallen

Voor veel mensen is het even wennen om te gaan sporten. Maar het is wel heel belangrijk om het lichaam goed in beweging te houden bij het afvallen. Bij sporten verbruik je namelijk extra energie die je bij normaal bewegen niet verbruikt. Het eerste wat je verbruikt zijn de suikers in je lichaam. Pas wanneer deze op zijn gaat je lichaam vet verbranden. En dat bereik je dus alleen door sporten. Doordat mensen het beste door sporten afvallen, bouwen ze ook meer spiermassa op. Deze spieren vragen weer extra energie, zodat je nog meer gaat afvallen. Het is een vicieuze cirkel, want doordat mensen gaan afvallen sporten ze ook makkelijker. Ze gaan het over het algemeen steeds leuker vinden om te gaan sporten, waardoor het afvallen ook sneller gaat.

Diverse sport mogelijkheden

  • Sporten met een kettlebell
  • Sporten met gewichten
  • Sporten met het lichaamsgewicht
  • Sporten met resistance bands

Door afvallen sporten plezierig vinden

Doordat je meer vet gaat verbranden ga je het ook fijn vinden om met sport bezig te zijn. Door veel met sport bezig te zijn, maak je een stofje aan waardoor je je prettig voelt en ga je het dus steeds vaker doen. Een heel gezonde ontwikkeling, want zo heeft niet alleen je lijf er baat bij, maar ga je je langzamerhand steeds beter voelen. Door het afvallen sporten dus leuk te vinden ben je eigenlijk op meerdere vlakken goed bezig. Sporten is bijvoorbeeld ook goed voor de bloedsomloop en zo loop je minder kans op ziekten in je vaten, je hart en hersenen.

Voorzichtig beginnen met sporten

Begin altijd voorzichtig met sporten. Als je lichaam er niet aan gewend is, kun je dat het beste in stapjes opbouwen. Wanneer je bijvoorbeeld wilt beginnen met hardlopen, kun je het beste elke dag eerst een paar minuten gaan lopen en daarna elke dag iets langer. Houd ook twee dagen rust in de week om je lichaam wat rust te geven. Zo houd je je lichaam steeds fit en geef je toch voldoende aandacht aan de behoefte aan rust. Ook de sportschool is een heel goede optie om te gaan sporten en ook af te vallen. Je kunt altijd mooie abonnementen krijgen om zo vaak te gaan als je wilt en je hebt er keus uit diverse programma’s om langzaam te wennen aan de oefeningen die misschien ongewoon voor je zijn. Neem er rustig de tijd voor en let goed op je lichaam en hoe je op de nieuwe oefeningen reageert.