Kettlebell

Op deze pagina tref je alle informatie die je nodig hebt over kettlebells.

Wat is een kettlebell?

Een kettlebell is een fitness product. Het is een gewicht, maar lijkt totaal niet op een dumbell. Hieronder zie je een plaatje met kettlebells van verschillende gewichten. Zoals je kunt zien is het een gewicht met een handvat eraan, simpel gezegd. Een kettlebell wordt gebruikt voor het trainen van meerdere spiergroepen tegelijkertijd in tegenstelling tot een dumbell.

kettlebell

Wat kun je met een kettlebell?

Een kettlebell wordt in diverse trainingen gebruikt, omdat je er erg effectief mee kunt trainen. Met een kettlebell kun je goed trainen voor kracht en uithoudingsvermogen en is ook een prima hulpmiddel als je wilt afvallen.

Met een kettlebell kun je overal sporten, zelfs thuis. Het is een handig fitness product waarmee je alle spieren in je lichaam kunt trainen op een effectieve manier. De oefeningen die je met een kettlebell doet zijn vaak gericht op het trainen van meerdere spiergroepen tegelijkertijd. Je zou met een kettlebell zelfs een hele workout kunnen doen.

Diverse sportscholen bieden tegenwoordig kettlebell lessen en cursussen aan waar iedereen aan mee kan doen. Als je nog nooit met een kettlebell hebt getraind, dan zou ik het zeker eens proberen!

Is een kettlebell iets voor mij?

Iedereen kan trainen met een kettlebell en het is voor iedereen die met sport bezig is een aanwinst. Het trainen met een kettlebell kan zeer effectief zijn als het op de juiste manier gedaan wordt. Als jij wilt werken aan je conditie, spierkracht en uithoudingsvermogen, dan zou ik het trainen met een kettlebell zeker overwegen. Ik raad iedereen wel aan om altijd met een licht gewicht te beginnen waarmee je makkelijk de oefeningen kunt doen. Als je de techniek wat meer onder de knie begint te krijgen, dan kun je kiezen voor een zwaardere kettlebell.

Alles over de kettlebell en trainen met een kettlebell

Bekijk hieronder al onze artikelen over kettlebells.

Informatie over kettlebells:

Kettlebell gewichten:

Trainen met kettlebell:

Kettlebell merken: