Bomen

BoomIn Nederland komen diverse soorten bomen voor. Hieronder worden enkele boomsoorten verder toegelicht.

Fruitbomen

In Nederland hebben veel mensen een fruitboom in hun tuin. Op die manier wordt de tuin mooier gemaakt en uiteraard kun je na een tijdje lekker genieten van al het fruit. In Nederland worden diverse fruitbomen aangeboden, waaronder de appelboom en de perenboom.

Lees meer over de volgende fruitbomen:

Tamme kastanje

De tamme kastanje is een boomsoort uit de napjesdragerfamilie. Het is een bladverliezende loofboom. De vruchten zijn leerachtige, glanzende noten die met meestal drie in een stekelachtige huls zitten. Deze stekelhuls beschermt de noten in eerste instantie tegen de vraatzucht van eekhoorns en vogels. De tamme kastanje heeft een levensduur van 500 tot 1500 jaar.

Beuk

De beuk komt van nature in heel Europa voor. Deze boom heeft een gladde, grijze stam en kan ongeveer 45 meter hoog worden. De beuk is eenhuizig wat betekent dat er vrouwelijke en mannelijke bloemen aan dezelfde boom zitten. De bestuiving vindt plaats door de wind. Deze boom kan heel goed tegen schaduw. De beukennootjes die door de eekhoorn worden verspreid zijn ook voor mensen eetbaar. Beuken kunnen 200- tot 300 jaar oud worden.

Bomen planten

Wanneer je een boom wilt planten houdt er rekening mee dat niet iedere boom in dezelfde periode geplant kan worden.
Wanneer een boom mooie bloesems heeft in het voorjaar dan kun je het beste na de bloei poten.

Wanneer je in de herfst of winter een boom wilt planten kun je het beste kiezen voor de
esdoorn en de papier-esdoorn. Ook de Himalayaberk kan het beste in herfst of winter gepoot worden.

Zorg ervoor dat er een ruim gat is gegraven en dat de bodemstructuur in orde is, voordat je de boom gaat planten. Er zijn diverse bodemverbeteraars in de handel met voor elke boom de juiste samenstelling. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat de boom slecht gaat wortelen en het regenwater niet goed wordt gedraineerd. Bomen groeien hierdoor slecht en dat is niet gunstig voor de levensduur.