Bomen kopen

bomen kopenWij Nederlanders zijn gek op groene tuinen. Er gaat niets boven het genot van in de zomer lekker de barbecue aansteken en met vrienden een hapje doen. Dit doen we natuurlijk het liefste in een ruime, groene en mooie tuin. Bomen kunnen dan ook echt niet ontbreken in de tuin. Ze fleuren de boel enorm op en geven op de hete zomerdagen ook nog eens schaduw. Bomen kopen vereist wel meer werk dan je in eerste instantie zou denken. Er zijn enorm veel verschillende soorten bomen op de markt en elke is geschikt voor andere soorten tuinen. We geven een paar tips mee waar u op moet letten bij bomen kopen. Als u bomen te koop gaat bekijken in het tuincentrum, houdt dan onderstaande tips in uw achterhoofd.

Meer informatie over bomen die te koop zijn voor in je eigen tuin:

Wanneer een boom planten?

Een nieuwe boom kun je niet zonder meer planten. Elke boom moet in een ander jaargetijde worden geplant. Als algemene regel geldt dat een boom in de winter moet worden geplant. Hierdoor heeft de boom een rustperiode. Als u een boom koopt die in een pot is gekweekt, dan kan de boom ook later worden geplant. Dit moeten wel bomen zijn die blad verliezen. Gaat u een boom kopen?, let hier dan zeker op.

Boom planten

Waar u ook op moet letten bij bomen kopen, is hoe u de boom moet planten. De boom moet op dezelfde diepte worden geplant als bij de kweker. U gaat de boom kopen, maar plant hem dus zeker niet te diep. Anders zal de boom niet lang leven!

Het gat waar u uw boom in gaat zetten moet ook breed genoeg zijn. De wortels van de boom moeten alle ruimte hebben om te groeien. Zet de boom goed rechtop en druk de grond stevig aan. Schaf ook een boompaal aan, waar u uw boom aan vast kan maken zodat de boom bestand is tegen de wind. Het beste is om de boom met een flexibel materiaal vast te maken aan de paal, zodat bij het groeien van de boom, het materiaal niet in de bast gaat snijden.

Hoe hoog wordt een boom?

Bij de afdeling waar bomen te koop staan zult u waarschijnlijk een heleboel verschillende types tegenkomen. Elke boom heeft een andere groeivorm. Bij bomen die geënt zijn is van tevoren makkelijk te voorspellen hoe hoog de boom gaat worden. Let bij een boom kopen ook op het bladerdak. Als u kiest voor een boom die schaduw moet geven, kies dan voor een boom met een breed bladerdak.

Leuke soorten bomen te koop

Kijk ook eens naar andere soorten bomen. Fruitbomen zijn natuurlijk ontzettend leuk om in uw tuin te hebben. U kunt genieten van prachtige bloesem in het voorjaar en u kunt genieten van het verse fruit! Appelbomen, perenbomen en pruimenbomen doen het goed in Nederland.

Oriënteer u dus goed op verschillende soorten en wees niet bang om advies te vragen aan de kweker. Meestal hebben tuincentra handige informatieboekjes bij de hand en helpen ze u graag verder bij de keuze voor een perfecte boom.