Afvallen

Afvallen

Op deze pagina is alles te vinden over afvallen. Er is onderscheid gemaakt tussen verschillende diëten, fysieke dieet producten en afvallen door te sporten.

Voor wie wil afvallen kan de zoektocht naar de juiste manier een echte hel zijn. Het internet staat vol met crashdiëten en workouts en op televisie en in magazines worden we overspoeld door wonderproducten en toestellen die ons beloven dat we makkelijk en zonder al te veel moeite zo’n 5 tot 10 kg kunnen afvallen. Maar afvallen vraagt wel degelijk inzet en moeite. Want wie graag gezond wilt afvallen zal hier iets voor moeten doen.

Er zijn verschillende manieren die ervoor zullen zorgen dat je gezond zult afvallen. Om een beter resultaat te bekomen is een combinatie van de volgende manieren aangeraden. Sporten, diëten en verschillende producten die je kunnen helpen bij het afvallen komen hier aan bod.

Sporten

De bekendste manier om gewicht te verliezen is door te sporten. Sporten is gezond. Dit is wetenschappelijk bewezen. Het zorgt niet alleen voor een betere conditie, een goed humeur en soepele botten op latere leeftijd. Het is ook goed om af te vallen. Door het verbruiken van energie zal je calorieën verbranden en zal je lichaam zijn eigen vetreserves gaan aanspreken. Een ideale combinatie van sport is cardio- en krachttraining. Door de cardio beweeg je meer en dat zorgt voor een hoog energieverbruik. Door krachttraining ontwikkel je spiermassa, waardoor je ook in rust meer calorieën zal verbranden. Ga naar de fitness voor de cardio- en krachttraining en laat je bijstaan door de professionele instructeurs die je graag op weg zullen helpen. Heb je het geld niet om naar een fitness te gaan, ga dan een eindje lopen, fietsen of zelfs wandelen.

Een andere vorm van sport zijn de populaire workouts, die oorspronkelijk ontstaan zijn in Amerika. Youtube staat er vol mee. Zo’n workout is een korte training die bestaat uit verschillende oefeningen. Het grote voordeel is dat je dit thuis kunt doen en dat het leuk is met een muziekje erbij. Het nadeel is dat er niemand is om je te verbeteren indien je een bepaalde oefening fout doet. Er zijn verschillende soorten workouts, de ene zorgt voor een platte buik, de andere dan weer voor slankere armen of bovenbenen. Voor ieder wat wils.

Diëten

Naast sporten kun je er ook voor kiezen een dieet te volgen. Let wel op: kies nooit voor een crashdieet! Deze zorgen er wel voor dat je snel afvalt, maar zijn alles behalve gezond en gaan vaak gepaard met het jojo-effect waarbij het verloren gewicht terug komt. Neem ook nooit minder calorieën in dan aanbevolen. Ook dit is erg ongezond, je lichaam krijgt namelijk een tekort aan noodzakelijke voedingsstoffen zoals vitaminen en ijzer. Ook wordt je snel moe en uitgeput. Een vrouw heeft zo’n 2000 kcal per dag nodig. Voor een man is dit ongeveer 2500 kcal. Let liever op wat je eet. Je lichaam haalt calorieën uit eiwitten, vet en koolhydraten. Vermijd frisdrank en ongezonde suikers zoals die in snoep zitten. Eet meer vis, het liefst 2 maal per week en drink minstens 1,5 liter water per dag. Kies voor magere producten, zoals magere melk en kaas en eet veel groenten en fruit. Die zitten namelijk vol vezels en zorgen voor een lang verzadigingsgevoel en een goede darmwerking. Wil je toch een echt dieet volgen, dan raad ik je aan naar een erkende diëtist te gaan. Deze zal je gezond en verantwoord helpen afvallen.

Producten

Er zijn enorm veel producten op de markt die claimen dat je makkelijk zult afvallen. Regel 1: vermijd afslank pillen en shakes. Vaak verlies je geen vet maar vocht.

Wil je uitrusting gebruiken tijdens het sporten, ga dan terug naar de basis. Gebruik gewichten, hiermee kun je o.a. je armen en buikspieren goed trainen. Of ga terug naar je kindertijd en koop een springtouw. Het is niet alleen leuk, maar één uur touwtje springen zorgt voor maar liefst 1300 verbrande calorieën.

Kortom doe aan sport en eet gezond zonder jezelf uit te hongeren en je kunt je ideale gewicht bereiken.

Lees ook onze 4 tips voor iedereen die wilt afvallen.