Buikspieren trainen

Je buikspieren trainen kun je overal doen. Het enige wat je nodig hebt is een matje, zodat je de oefeningen niet op een harde vloer hoeft uit te voeren. Veel mensen denken dat je alleen met het uitvoeren van buikspieroefeningen een strakke buik kunt krijgen. Om de buikspieren goed te trainen zul je naast buikspieroefeningen ook aan cardio moeten doen en je zult op je voeding moeten letten. Als je alleen buikspieroefeningen doet, zul je wel merken dat je de buik beter kunt inhouden. Dat is op zich ook handig!

Buikspieroefeningen voor thuis

Oefeningen voor het trainen en strakker maken van je buik kun je dus overal wel doen. Hieronder geef ik een drietal oefeningen die je gemakkelijk thuis kunt doen.

Om te beginnen zou ik gebruik maken van deze drie basis oefeningen: de crunch, leg raises en de side crunch.

De crunch om de onderste en bovenste buikspieren te trainen:

Ga gestrekt op de grond liggen met de handen achter het hoofd. Trek je benen in tot een hoek van 90 graden. Zorg ervoor dat je voeten plat op de grond blijven. Ga nu met het hoofd richting de knieën, maar zorg ervoor dat de armen niet gebruikt worden om kracht te zetten. Je handen zorgen alleen voor ondersteuning aan je nek. Knijp nu je buikspieren goed samen en houd dit 2 seconden vast. Ga vervolgens rustig terug naar de beginpositie. Houd de buikspieren gedurende de hele oefening gespannen.

Leg raises om de onderste buikspieren te trainen:

Ga gestrekt op de grond liggen met de handen onder de billen (palm van de hand op de grond.) Gebruik nu de buikspieren om de benen gestrekt naar boven te brengen tot een hoek van 90 graden. Ga vervolgens rustig terug naar de beginpositie. Bij deze oefening is het belangrijk dat de benen de grond niet raken.

De side crunch om de schuine buikspieren te trainen:

Ga gestrekt op de grond liggen en trek vervolgens beide benen in en naar een kant. Je knie moet de grond raken. Probeer het bovenlichaam zo recht mogelijk te houden. Houd de handen achter het hoofd gedurende de hele oefening. Gebruik nu de buikspieren om met het bovenlichaam zo ver mogelijk recht naar voren te gaan. Bij deze oefening is het belangrijk dat de knieën op de grond blijven en dat het bovenlichaam recht omhoog gaat, dus niet richting de knieën.

Doe van elke oefening twee setjes van 15 herhalingen (tot je niet meer kunt eigenlijk) en train de buikspieren twee of drie keer in de week. Naast het trainen van de buikspieren zul je ook minimaal twee keer in de week moeten hardlopen (30 minuten.) Verder is het belangrijk dat er gelet word op de voeding, zodat de buikspieren niet bedekt blijven onder een laag vet. Daar zal ik binnenkort meer over vertellen.

Deel het nieuws:

Geef een reactie