Afvallen met yoga, kan dat?

Kun je nou wel of niet afvallen met yoga?

Met yoga verbrand je niet veel calorieën en het is dus zeker geen middel om veel gewicht te verliezen in korte tijd. Met yoga verbrand je ongeveer evenveel calorieën als bij een stevige wandeling.

Yoga staat erom bekend dat het zorgt voor rust en ontspanning. Voor emotionele eters kan yoga helpen, omdat je meer controle krijgt over je lichaam (yoga kan depressie gevoelens verminderen.) Ook zorgt yoga voor een goede houding, lenigheid en kracht. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je andere sporten beter kunt beoefenen. Het is dus handig om yoga naast bijvoorbeeld fitness te beoefenen om zo de effectiviteit van je fitness workout te verbeteren.

Ik adviseer iedereen yoga eens te proberen en kijken of het helpt om jou ideale gewicht sneller te bereiken. Voor mensen die een manier zoeken om snel en veel af te vallen zou ik een andere manier van lichaamsbeweging uitkiezen, zoals zwemmen, fitness of hardlopen. Yoga moet meer gezien worden als aanvulling tijdens het afvallen en niet zozeer als de oplossing.

Yoga oefeningen

Hieronder staat een video van een yoga workout, waarin verschillende yoga oefeningen worden voorgedaan. Als je eens wilt zien wat voor oefeningen bij yoga horen en het wilt uitproberen kun je deze workout zelf ook uitvoeren. Dit kan gewoon thuis. Het enige wat je nodig hebt is een matje om de oefeningen op uit te voeren.

Deel het nieuws:

Geef een reactie