4 Tips voor iedereen die wilt afvallen

1. Eet genoeg, eet gezond en eet gevarieerd

Gezonde voeding is belangrijk voor het lichaam. Gezonde voeding heeft o.a. de volgende voordelen:

– Je zult minder snel gestrest raken
– Minder kans op ziekten
– Het uiterlijk blijft er langer goed uitzien
– Basis om fit te blijven
– Je zult beter presteren
– Sneller het gewenste gewicht bereiken

Hoe kun je dan gezond eten?

– Door niet te veel te eten
– Door gevarieerd te eten
– Door veel groente te eten
– Door veel fruit te eten
– Door genoeg brood te eten
– Kies voor onverzadigd vet

Hoeveel calorieën per dag nodig zijn verschilt per persoon. Calorieën zijn de energiebronnen voor je lichaam. Om de dag goed door te komen heeft een mens voldoende calorieën nodig.

De hoeveelheid calorieën die je per dag moet innemen is per individu verschillend. Voor vrouwen is het gemiddeld 2000 calorieën per dag. Kies voor volkoren producten en producten met weinig vet. Verder is het verstandig om suiker arme producten te gebruiken. Om voldoende calorieën binnen te krijgen en je gewicht onder controle te houden is het belangrijk om veelzijdig te eten. Hieronder staat een lijstje met de aanbevolen hoeveelheden die een gemiddelde volwassen vrouw moet innemen per dag om gezond en slank te blijven.

– 2 stuks fruit
– 200 gram groenten
– veel water
– 200 gram rijst, aardappelen of pasta
– 1 of 2 plakjes kaas
– 500 ml melk
– 100 gram vlees, eieren of vis
– 5 of 6 sneetjes brood
– 25 gram halvarine

2. Volg geen koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet is een dieet waarbij het de bedoeling is om weinig koolhydraten binnen te krijgen en juist meer van andere voedingsstoffen. Je maakt dan meer gebruik van vetten en eiwitten.

Koolhydraten zijn het belangrijkst voor je dagelijkse energie. Producten als groente, fruit en pasta worden omgezet in suikers. Die suikers zorgen voor energie. Naast koolhydraten heb je ook genoeg eiwitten nodig (kaas, eieren, vis en etc.) Eiwitten zijn de bouwstoffen voor je lichaam. Eiwitten zorgen ervoor dat je tanden, nagels, spieren en etc. goed blijven en dan je kunt herstellen na belasting van het lichaam. Ook vetten zijn belangrijk voor je lichaam. Deze zorgen voor genoeg vitaminen en de opbouw van je cellen.

We kunnen dus concluderen dat zowel koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijk zijn voor je lichaam. Van koolhydraten word je niet dik, maar dan moet je wel voor goede koolhydraten kiezen. Dus geen snoep en koek. Een koolhydraatarm dieet zorgt er niet voor dat je voor de lage termijn afvalt, omdat je lichaam het op deze manier nooit lang volhoud. Als je stopt met het dieet dan zul je snel weer aankomen.

3. Ga eens hardlopen

Hardlopen is een goede toevoeging als je wilt afvallen en goed voor je gezondheid. De video hieronder laat zien hoe je kunt beginnen met hardlopen en voor wie het geschikt is. Verder worden er nog goede tips gegeven om effectief en veilig te gaan hardlopen.

4. Streef er altijd naar om af te vallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet is gericht op afvallen voor de lange termijn. De meeste diëten focussen op snel afvallen zonder erop te letten om blijvend gewichtsverlies te bereiken. De meeste diëten hebben vooral succes voor de korte termijn, maar zodra je stopt treed het ‘jojo-effect’ op.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten diëten beschikbaar op het internet. Een aantal daarvan zijn het atkins dieet, sonja bakker dieet, dr. frank dieet, 40 punten dieet, brood dieet, bloedgroep dieet, detox dieet, herbalife dieet, heller dieet, rauw dieet, south beach dieet en etc. Al deze diëten hebben hun eigen theorie over afvallen, maar de meesten houden geen rekening met de toekomst. Wat gebeurt er als er gestopt word met het dieet? Vaak komen de kilo’s er dan na verloop van tijd weer bij en soms weeg je dan zelfs meer dan voorheen.

Een aantal nadelen van diëten op een rij:

– Je krijgt te weinig essentiële voedingsstoffen binnen ( Je hebt bepaalde hoeveelheden vitaminen en mineralen nodig om je lichaam gezond te houden.)
– Je valt snel terug naar je oude gewicht.
– Schadelijk voor het lichaam (bijvoorbeeld bij een koolhydraatarm dieet, waarbij je veel eiwitten en verzadigd vet naar binnen moet werken en dat is niet goed voor de nieren.)
– Je moet je favoriete snacks aan de kant leggen.

Deel het nieuws:

Geef een reactie